Blauwe Noordzee van start

24/01/2011

 

De Blauwe Noordzee is de nieuwe beweging waar ambitieuze non-profits samenkomen voor inspiratie, meer financiële slagkracht en ondernemerschap. Gericht op het realiseren van hun idealen. Termae Traiectum staat samen met Menne Scherpenzeel en Boris Franssen aan de wieg van dit initiatief.

De essentie van de Blauwe Noordzee is om maatschappelijke organisaties op een strategische manier naar inkomstenwerving te laten kijken: niet alleen aandacht voor donaties of subsidies, maar focus op een optimale financieringsmix. En die is voor iedere organisatie weer anders.

Het is de tijd

Door onder meer bezuinigingen en economische crisis worden maatschappelijke organisaties steeds vaker uitgedaagd om op andere manieren inkomsten te verwerven. En dus wordt er meer dan ooit ondernemerschap van ze verwacht.

Het moet dus anders. En het kan ook anders, beter. Met minder ergernis en meer financieel resultaat. Weg van de waan van de dag. Denkend in kansen. De blik op de horizon gericht. De Blauwe Noordzee helpt non-profitorganisaties om ze steviger en toekomstbestendiger te maken.

Leergang vanaf april 2011

De Blauwe Noordzee biedt tweemaal per jaar, in het voor- en najaar, een leergang aan. De eerste editie start in april 2011. Ervaren, deskundige professionals begeleiden en ondersteunen de deelnemers bij de uitwerking van hun financieringscase: dat kan de gehele organisatie betreffen, maar ook een bepaald onderdeel of specifiek project. Na 6 dagen kunnen de deelnemers direct met hun financieringstrategie aan de slag.

Ook in-company

De Blauwe Noordzee levert ook specifieke in-companytrajecten. De inhoud van de leergang vormt hierbij het uitgangspunt. Uiteraard kunnen we op verzoek accenten leggen op bepaalde onderdelen. Op dit moment loopt het eerste in-companytraject al. En andere zijn in ontwikkeling.

Dus: interesse in een betere, duurzamere financiering van maatschappelijke idealen? Of kent u een organisatie die onze hulp wel kan gebruiken? Kom dan naar de Blauwe Noordzee! Kijk voor alle mogelijkheden en achtergronden op www.blauwenoordzee.nl. En volg de Blauwe Noordzee via Twitter.

Website van de Blauwe Noordzee

Nieuws

12/09/2016 Speeltuinbende in onafhankelijke stichting ondergebracht

12/10/2015 Crowdfundingcampagne voor app gestart

16/10/2014 Handboek voor aanvraagbeoordelaars verschenen

16/02/2014 Nieuw product ontwikkeld: fondsenscan

28/10/2013 Nieuw bureau gestart: Beter Geven

17/08/2013 PR voor landgoed De Koningshof

03/06/2013 Website van Instituut Gak gelanceerd

03/06/2013 Website voor vertaling van correspondentie Erasmus

03/11/2012 Van harte aanbevolen

19/10/2012 Nieuwe website voor Instituut Gak

Lees meer...