En dan ook nog pingen...

04/02/2011

 

Dacht ik dat ik met twitteren helemaal bij de tijd was, stort ik me inmiddels ook op pingen. Eerlijkheidshalve: het is gratis en dus een goed alternatief voor sms'en. Maar waar eindigen al die communicatiemogelijkheden?

In deze tijd van Het Nieuwe Werken kun je overal bereikbaar zijn. En dus ook overal werken. Dat is voor een kleine zelfstandige als ik op zich heel plezierig. Maar het betekent ook dat ik voortdurend word overspoeld met informatie.

Is dat erg? Niet altijd. Ik word geregeld verrast door suggesties van fervente twitteraars. Met name als het om verwijzingen naar artikelen en filmpjes gaat. Het principe van “twee ogen zien meer…” doet dan zijn werk. Zo werd ik via een twitteraar al vroeg gewezen op de briljante wraakactie van het Belgische televisieprogramma ‘Basta’ richting Mobistar. Een geniale actie waarbij de rollen eens omgekeerd werden. Van aanbod- naar vraaggericht denken!

Maar soms voelt al die informatie ook als een zware last. En dat komt met name door e-mail. Al die verzoeken, al die c.c.’s, al die nieuwsbrieven. Waar is de tijd gebleven dat je mekaar even belde? Dat je even persoonlijk contact had? Dat je de gelegenheid had om ook nog even naar andere zaken te informeren dan het werk?

Een betere wereld begint bij jezelf. Ik ga vaker bellen in plaats van mailen. Beloofd, plechtig! En dat pingen? Ach, gewoon de BlackBerry de deur uit doen. En een iPhone aanschaffen…